You are currently viewing La doar nouă ani, David Tudorache vrea să schimbe lumea și-i încurajează pe toți copiii să-și urmeze visurile

La doar nouă ani, David Tudorache vrea să schimbe lumea și-i încurajează pe toți copiii să-și urmeze visurile

Oricât ne-am strădui, mintea noastră de oameni mari n-o să poată cuprinde niciodată visurile și dorințele celor mici. Noi trebuie doar să le dăm aripi și ei ne vor demonstra cât de repede vor învăța să zboare. Astăzi am cunoscut un om mare prins în corpul unui prichindel. David Tudorache este elev al Școlii Gimnaziale „Coresi” din Târgoviște, are 9 ani și visuri mai mari decât el. Cu ochișorii lui mari și-un zâmbet care topește orice exigență, David privește lumea și muncește deja pentru a o face un loc mai bun. Și-a descoperit pasiunea pentru roboți datorită unui set de LEGO pe când avea doar 6 ani și de atunci visează să construiască roboți care să schimbe lumea. „Cel mai mult mă fascinează mișcările perfecte ale roboților creați și programați de oameni.” Pasiunea, inocența și determinarea lui David sunt molipsitoare.

Are un teanc de diplome pentru performanțele lui școlare, însă pe lângă seriozitatea cu care învață, David își face mereu timp și pentru fotbal și roboți. Este în echipa de fotbal a CS Kinder Târgoviște, dar și în echipa de robotică Robot X Junior. „Activitățile mele extrașcolare, robotica și fotbalul, nu fac altceva decât să mă relaxeze după orele de școală și temele date de doamna învățătoare.” Mai mult, David intenționează să devină un fotbalist de excepție pentru ca salariul de la un club de renume să poată fi folosit pentru a construi alți roboți. „Vreau să devin un mare fotbalist, să câștig suficienți bani pentru a crea roboți care să salveze lumea, și aici mă gândesc la roboți pentru casă, spitale, fabrici, școli și care să ușureze viața oamenilor.” Și să știți că nu a stat prea mult pe gânduri visând la trofee și nici nu „bate doar mingea pe maidan”. Face performanță și alături de Kinder Târgoviște, însă de curând el a reușit să facă primul său pas uriaș spre a schimba lumea prin roboțeii lui. Alături de Robot X Jr. (David Tudorache, Adrian Badea și Marin David, sub coordonarea profesorului Daniela Floroiu), David a obținut locul III la competiția World Robot Olympiad Romania, o competiție de Mecatronică și Robotică ce adună la un loc elevi și studenți de toate vârstele pasionați de tehnologie. Astfel, David și-a asigurat un loc în etapa internațională ce va avea loc în Ontario, SUA, la finalul lunii august.

„Eu îmi doresc să schimb lumea și din acest motiv eu îi încurajez pe toți copiii de vârsta mea să meargă la activitățile de care sunt atrași și să le facă cu pasiune și seriozitate. Îi îndemn pe copii să lucreze în echipă și să se respecte între ei.”

David are toate vorbele la el și o încredere de sine contagioasă. Are vise mari și muncește pentru ele cât de mult poate. Este o inspirație pentru cei de vârsta lui și îndemnul ca noi, oamenii mari, să visăm mai des și să muncim cu la fel de multă pasiune ca și el.

Distribuie: