You are currently viewing Nero și Octavian, colegi și prieteni în echipa de mascați a IPJ Dâmbovița

Nero și Octavian, colegi și prieteni în echipa de mascați a IPJ Dâmbovița

Nero are 5 ani și sute de misiuni la care a participat. Este membru al echipei de mascați ai IPJ Dâmbovița, participând la cele mai dificile operațiuni: căutări de persoane evadate sau care au săvârșit infracțiuni grave sau participări la acțiuni cu potențial ridicat de pericol. Nu a dezamăgit niciodată!

Nero este partenerul lui Octavian Dinu, agent șef de poliție. Omul are încredere în câine, iar câinele, în om. Mascați sunt mulți, dar Nero este singurul câine de patrulare și intervenție din cadrul inspectoratului dâmbovițean. A intrat în echipă în urmă cu 5 ani, când Octavin a cerut conducerii IPJ de la acea vreme să-i permită să preia aceasta sarcină. „Când a venit adresa că fiecare județ trebuie să aibă un câine de patrulare și intervenție m-am oferit. Eram, de altfel, singurul doritor. Am fost la Centrul Chinologic de la Sibiu, l-am ales pe Nero. A urmat o perioadă de atașament, iar la 11 luni un curs de 4 luni de specializare patrulă si intervenție. Nero a terminat cursul ca șef de promoție”, povestește Octavian despre colegul și prietenul său.

Octavian iubește câinii. E o pasiune din copilărie, moștenită de la tatăl său, fost polițiști la Judiciar care a avut și el, 18 ani, câine de serviciu. Locuia la bloc, dar timpul lui preferat era când tatăl său îl lua să ajute la curățenia și îngrijirea câinilor, la acea vreme inspectoratul având mai multe patrupede de serviciu. În urmă cu câțiva ani s-a mutat la țară, unde crește și dresează ciobănești germani, cu care câștigă concursuri după concursuri. Asta acasă. La serviciu, timpul se împarte între îngrijirea și antrenarea lui Nero și participarea la acțiunile de serviciu, care implică sau nu prezența câinelui. Nero s-a remarcat încă de la început. La numai un an și câteva luni a prins un evadat care a fugit de la un punct de lucru și a reușit să străbată 16 km, până când Nero i-a dat de urmă. Au urmat, alte și alte acțiuni, toate încununate de succes!

Când nu este câinele dur al mascaților, Nero este prietenul copiilor. Pe 1 iunie, în parcul Chindia, Nero, Octavian și soția acestuia, și ea polițistă, le-au arătat celor mici tehnicile de atac la care Nero se pricepe foarte bine. Apoi cei mici au putut face poze cu “polițistul” blănos.Distribuie: