You are currently viewing Ștefania Cătănescu  – Primul vernisaj la doar 13 ani

Ștefania Cătănescu – Primul vernisaj la doar 13 ani

Încrederea pe care ne-o dau cei din jur ne poate face să atingem țeluri pe care n-am fi crezut vreodată că le vor ajunge din urmă, ori ne poate face să descoperim împlinirea în visuri pe care am și uitat că le visăm. Despre aripile pe care ni le oferă oamenii din jurul nostru este și povestea Ștefaniei. Hoinărind prin Lumea lui Știe Tot ne-am oprit captivați de culoare, de natură, de reflexia unui suflet inocent pe o bucată de hârtie. Ne-am apropiat de imaginile colorate și-am descoperit-o în spatele lor pe Ștefania Cătănescu, o adolescentă de 13 ani care și-a găsit visurile printre pensule și vopsele.

Ștefania n-a fost descoperită de vreun dascăl prin cine știe ce ordine a sorții și nici n-a fost dusă de mică la cursuri de pictură. Pasiunea pe care ea o are, bucuria și împlinirea cu care atinge pânzele cu pensula au fost descoperite de Andrei Aldea, omul din spatele Lumii lui Știe Tot. Și pentru că Andrei a știut mereu cum să construiască aripi, s-a apucat de grabă să meșterească și la ale Ștefaniei. Și-a scos trucurile magice din pălărie și a reușit ca la final de 2021 să-i organizeze Ștefaniei prima sa expoziție cu picturile muncite de ea. Aproape 40 de picturi au putut fi admirate în aer liber, iar cei care i-au fost alături micuței pictorițe în acel moment atât de special pentru un artist, au putut chiar să plece acasă cu tabloul care le-a plăcut cel mai mult. Sper că își dau seama că într-o bună zi, acele tablouri vor valora mai mult decât poate ar spera chiar și Ștefania.

Fascinată de natură și cu o dorință inocentă de a aduce lumii fericire prin arta ei, Ștefania Cătănescu speră ca într-o zi să devină un artist apreciat și valoros și, mai ales, speră să se poată dedica doar artei.


Distribuie: