You are currently viewing Muzica e viața Deliei!  „Sunt foarte mulți copii talentați și trebuie să-i îndrumăm”

Muzica e viața Deliei! „Sunt foarte mulți copii talentați și trebuie să-i îndrumăm”

Delia Săvoiu: “Nu mă văd făcând altceva decât muzică”

Delia a fost pasionată de muzică de când era copilă. Cu tatăl DJ și multe microfoane prin casă, joaca de-a solista s-a transformat cu anii și cu multă muncă într-o carieră. A fost greu, dar nu are nicio îndoială asupra acestui drum. „Din clasa a V-a, văzând abilitățile mele, părinții m-au înscris la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște. A fost o perioadă grea naveta, dar a meritat”, spune tânăra de 29 de ani, din Vulcana Pandele.

Absolventă de Drept, studentă la Muzică, profesor în privat

A studiat și s-a dezvoltat pe parte vocală, fără să iasă în evidență, dar după examenul de bacalaureat a considerat că e timpul să își expună talentul și a început să cânte la evenimente. Cu o asemenea rețetă, succesul a venit și el, feed-back-ul primit confirmându-i că muzica este ceea ce trebuie să facă. Până a se convinge însă, a trebui să încerce și alt domeniu – Dreptul, ca alternativă pentru un viitor mai sigur, cum a gândit în acel moment. „Am ales Facultatea de Drept ca să fac și altceva în viață. Nu am putut însă să mă împart. Am terminat facultatea, dar nu am profesat. Mi-a plăcut, m-a atras, dar am stat și m-am gândit și nu cred că o să profesez vreodată. Drept urmare, după 11 ani de la finalizarea liceului, acum urmez Facultatea de Muzică, la Târgoviște”, ne-a împărtășit Delia experiența sa.

Delia Săvoiu: „Îmi iau energia de la oameni. Când ajung acasă, sunt în stare să mai merg la un eveniment”


Iubește să cânte, dar la fel de mult îi place să și împărtășească din cunoștințele acumulate cu anii de studiu și practică. Lucrează acasă cu mai mulți copii talentați pe care îi îndrumă pe calea muzicii. „Nu este un lucru simplu. Trebuie să faci și puțină psihologie cu ei, să prindă încredere dacă își doresc să facă muzică pe viitor. Este greu, dar este foarte frumos”, îi asigură ea pe cei pasionați. Se gândește să deschidă și o școală de muzică în Târgoviște, în colaborare cu alți colegi care lucrează cu copii. „Sunt foarte mulți copii talentați și trebuie să-i îndrumăm”, consideră artista care ia în calcul să predea în școlile de stat pentru a reuși să ajute cât mai mulți copii.

Muzica i-a trasat drumul, însă i-a adus alături și un partener pe scenă și în viață

Evenimentele și activitatea de solistă rămân însă pe primul loc în prioritățile sale și are în plan chiar să lanseze noi piese proprii anul acesta. Cântă în trupa Acord pe care a înființat-o în 2013 alături de cel care avea să-i devină și partener de viață. Locuiau în aceeași comună, aveau prieteni comuni, dar muzica a fost cea care i-a adus împreună.

Florian este DJ și își căuta pe cineva cu care să meargă la evenimente. „În momentul în care ne-am dat întâlnire să discutăm despre colaborare am realizat că stă la 2 minute de mine. După un an de zile în care am mers la evenimente împreună, el s-a îndrăgostit de mine. M-am îndrăgostit și eu de el și așa am pornit împreună în căsnicie și împreună suntem și acum. Am format trupa Acord în 2013, este DJ și manager. Mai avem în trupă un coleg de-al meu de la Liceul de Arte și colegi de-ai lui de la Conservatorul din București. Faptul că am mers la evenimente alături de soțul meu mi-a dat încredere și perseverență”, spune ea cu recunoștință.

Cea mai mare realizare: un concert caritabil pentru copii cu autism

Participarea la evenimente poate fi de epuizantă, însă a învățat să gestioneze situațiile. „Îmi iau energia de la oameni. Înainte o pierdeam mergând la evenimente, ajungeam acasă epuizată. Iar în ultimii ani de activitate am învățat să iau energia bună de la oameni și când ajung acasă sunt în stare să mai merg la un eveniment”, spune Delia Săvoiu.


Tot pentru ceilalți a reușit cea mai mare realizare din carieră până la acest moment, după cum consideră ea și anume concertul caritabil „Dar din dar pentru suflete minunate”, organizat în luna decembrie 2022. Pentru acest eveniment a reușit să mobilizeze mai mulți dintre colegi pentru a sprijini o asociație ce ajută copii diagnosticați cu deficiențe severe din spectrul autist. „Este cea mai mare realizare. Am făcut un spectacol de neuitat pentru o cauză frumoasă și am reușit să strângem o sală plină de 500 oameni. Noi vrem să-l facem tradiție, anual, în preajma Crăciunului, pentru că atunci este alt spirit.”
Cu atâtea activități în care se implică cu tot sufletul, o singură piesă din puzzle lipsește în viața sa. Delia se gândește și la un copil care să-i împlinească total existența. Succes în toate îi dorim!

Oana Berliba-Soare

Distibuie