You are currently viewing Oscar, al treilea copil al familiei Dincă: „Trooper a însemnat posibilitatea de a nu trăi degeaba!”

Oscar, al treilea copil al familiei Dincă: „Trooper a însemnat posibilitatea de a nu trăi degeaba!”

Dacă aș începe acum să vă povestesc despre Ionuț Rădulescu, un muzician din Târgoviște, foarte talentat și cu vreo 27 de ani de scenă, ați continua să citiți chiar dacă nu știți cine e. V-am obișnuit cu oameni frumoși și ați fi avut încredere în flerul meu. Noroc că n-am scris despre el. Am scris însă despre Oscar, omul care mânuiește chitara bas de la Trooper.

După ce Alin Dincă (Coiotu’) a stat de povești cu Gabriel Cristache la Podcastul Oamenii Cetății, iar eu m-am prins că, de fapt Balaurul, copilul mai mare al familiei Dincă este capul răutăților, am aflat și că cei doi mai au un frate, unul cu care nu împart numele, dar au împărțit mai bine de două treimi din viața lor de până acum. „Eram al treilea copil din familia lor”, spune Oscar. Cei trei au crescu împreună și n-au împărțit doar pasiunea pentru muzică, ci și pe cea pentru sport. Balaurul i-a pus prima chitară în brațe și l-a învățat primele acorduri. Deși este stângaci, a învățat să cânte la chitară cu mâna dreaptă și nu se vede în spatele altui instrument.

Sunt un ascultător de muzică rock foarte norocos pentru că am avut ocazia să și cânt muzica pe care o ascult.

În caz că nu v-ați dat încă seama, Ionuț Rădulescu este numele din buletinul lui Oscar. E absolvent al Facultății de Drept de la Valahia și-n tot acest timp a profesat în domeniu. Ce nu știu unii dintre oamenii cu care el lucrează e că, după 8 ore de muncă, Oscar își ia chitara, se urcă pe scenă și uită de tot, mai puțin de oamenii alături de care trăiește experiența Trooper. Deși modest și foarte matur, pe scenă, în spatele chitarei, se ascunde un copil care s-ar juca necontenit cu jucăria preferată.

Chiar dacă uneori e obositor să țină pasul cu toate, bucuria pe care i-o provoacă muzica și recunoștința pentru colegii săi și pentru oamenii care-i ascultă muzica, îl motivează și-i dau energie.

Cred că Trooper pentru mine a însemnat posibilitatea de a lăsa o amprentă și de a nu trăi degeaba”, spune Oscar. Dar Trooper e mai mult de atât pentru el. Trooper e familie! Chiar și pe soția lui a cunosc-o la un concert, iar băiețelul lor pare tot mai atras de chitara bas. Al treilea copil al familiei Dincă trăiește cu pasiune fiecare moment de pe scenă și speră să facă asta mult timp de acum înainte. Noi ne-am rezervat deja locurile la concertul aniversar de 50 de ani.

#staytrooper

Redactor Claudia F. BADEA

Distibuie