Georgiana (Paic) Filip nu mai are nevoie de nicio introducere fiind deja unul dintre prietenii de suflet ai revistei noastre. În urmă cu 14 ani, pe salteaua pe care își desfășura antrenamentele, a pășit și Simona Ionescu pe când avea doar 7 ani. Astăzi Simona are 21 de ani și toate șansele să aducă în România aurul la mondialele de lupte pe nisip. Simona s-a atașat atât de tare de antrenorul ei, încât atunci când Georgiana a făcut o pauză de 2 ani pentru a-și crește bebelușul, Simona a refuzat să mai calce pe salteaua din sala de antrenament. Astăzi, deși regretă pauza făcută, i-a prins din urmă pe toți și s-a luptat până în ultimul moment pentru locul ei la Campionatul Mondial. „Dacă nu renunțam, probabil eram mai departe acum. Poate și medaliată. Regret și îmi reproșez și acum.”
În urmă cu doar câteva zile, Simona a obținut medalia de bronz la turneul din Grecia și nu de mult s-a clasat pe locul al patrulea la două mari competiții de lupte în Turcia și Franța. Toate aceste performanțe au adus-o pe Simona în punctul în care să reprezinte România la ultima etapă a turneului mondial de lupte pe nisip, competiție ce se va desfășura la Constanța. De-a lungul timpului, ea a mai participat și la alte competiții naționale, dar și la Balcaniada de Cadeți. Astăzi speră să aducă o medalie de la etapa mondială și este hotărâtă să nu renunțe prea curând la pasiunea ei.
Deși nu este deloc un sport ușor și a suferit mai multe accidentări, inclusiv fracturarea claviculei, Simona este determinată să-i calce pe urme mentorului său, Georgiana Filip. Este studentă a Facultății de Educație fizică și vrea să devină antrenor atunci când va decide să renunțe la competiții. Până atunci însă, se antrenează cu seriozitate și muncește pentru a nu-și dezamăgi mentorul. „E un copil deosebit, educat, cuminte și foarte ambițios”, spune Georgiana.
Simona crede că fiecare dintre noi ar trebui să facă un sport organizat, nu neapărat de performanță. Pe de o parte, pentru că ne ajută să menținem un stil de viață echilibrat și un corp sănătos, iar pe de altă parte, pentru că ne disciplinează și ne educă într-un mod surprinzător. Nu recomandă oricui să practice luptele pentru că este un sport dificil și pentru că știe cât de dureroase sunt vânătăile și accidentările.
Sperăm ca în septembrie să putem anunța că aurul la Campionatul Mondial de Lupte de Plajă stă la gâtul unui sportiv al Cetății.