You are currently viewing Simona, pe treapta de argint a podiumului Mondial  la lupte

Simona, pe treapta de argint a podiumului Mondial  la lupte

Seriozitatea din cei 14 ani de muncă au urcat-o zilele acestea pe târgovișteanca Simona Ionescu pe treapta de argint a podiumului Mondial la lupte. Vorbim de o performanță extraordinară pentru sportul târgoviștean, obținută sub îndrumarea unui foste sportive uluitoare, Georgiana Filip, acum antrenoare.

„În cadrul ultimului turneu din “WORLD Series Wrestling Beach” desfășurat la Constanta, Simona a reușit sa obțină medalia de ARGINT , cedând în finală, în fața sportivei numărul 1 Mondial, ucraineanca Iryna Khariv. Performanța Simonei a fost una minunată, care a ajutat-o să strângă puncte importante în clasamentul final, astfel încât după 5 turnee desfășurate în Turcia, Spania, Grecia, Franța și România, Simona a reușit să urce pe treapta a III-a , a podiumului Mondial în cadrul categoriei 60 kg. Această performanță o ajută enorm în acumularea de puncte importante în vederea calificării la “Jocurilor Mondiale de plajă”.  a anunțat Clubul Sportiv Municipal Târgoviște.

Simona ne-a povestit că a călcat prima dată într-o sală de lupte la 7 ani. “Nu venisem pentru lupte. Părinții mei voiau să fac baschet sau volei, un sport de echipă. Dar era vacanță și antrenorii nu erau. Era Georgian Paic care mi-a zis să trec și pe la ea. Am trecut și nu am mai plecat pentru că mi-a plăcut foarte mult” își amintește sportive despre începuturi. Acum viitorul și-l proiectează tot în domeniul sportului. Este studentă a Facultății de educație fizică și sport și ar vrea să predea , dar și să facă antrenorat.

Mult succes, Simona!

Distribuie: