“De mic copil am fost foarte activ, cu o energie și o poftă de viață grozavă”, spune Bogdan Rotariu și cred că aceasta este una dintre cele mai bune caracterizări, dat fiind că îi inspiră cu energia sa pe cei din jur și chiar de la mii de kilometri distanță. Însă mai sunt destule de adăugat la această imagine pentru crearea unui portret cât mai complet și vom încerca să întregim descrierea în cele ce urmează.
Cea mai mare provocare ca sportiv: antrenamentele alături de campioana mondială Elena Murgoci
Energia sa și dorința de a-i ajuta pe ceilalți au fost pilonii principali care l-au dirijat în viață. Deși a început cu muzica, la secția de suflători a școlii de muzică și arte plastice din Târgoviște, unde a studiat trompetă și pian și a înregistrat rezultate frumoase la nivel național, pentru a-și consuma pozitiv energia, a început să practice sport. Copil fiind a făcut judo, box, fotbal și lupte, ca la vârsta de 15 ani, în liceu, să fie remarcat la atletism, sport în care a performat. „Am fost legitimat la CSS Târgoviște, m-am antrenat și am participatla probele de semifond-fond 1500m, 3000m, 5000m și 10.000m. Am câștigat multe titluri și medalii la nivel județean și național. Apoi am fost cooptat în echipa de altetism a campioanei mondiale Elena Murgoci cu care m-am pregatit 3 ani de zile, în tot acest timp concurând pt CSS Târgoviște”, povestește sportivul în vârstă de 44 de ani care consieră că în plan sportiv antrenamentele alături de Elena Murgoci au constituit cea mai mare provocare pentru că l-au solicitat și în același timp ambiționat să se autodepășească.
A pus bazele echipei de salvare umană, la bazinul de înot din Târgoviște
A urmat perioada de armată, unde rezultatele la competiții de schi și tir sportiv i-au adus în numai două luni gradația de caporal. După armată s-a angajat, iar în anul 2014 a dorit o schimbare. „Am simțit nevoia să mă reinventez așa că am urmat cursurile de salvamar – 3 luni de zile antrenament intens în cadrul A.N.S.P.S.R. Constanța, ca mai apoi sa lucrez preț de 5 sezoane (ani) ca salvamar în Cipru, Italia și România. În Târgoviște, la bazinul de înot am fost cel care a pus bazele echipei de salvare umană”, ne-a mai dezvăluit din parcursul său.
Visul meu este să deschid o clinică de kinetoterapie în Târgoviște
Dorind în continuare să-și ajute semenii, după cinci ani a pornit într-o nouă experiență. „Având mereu această chemare către semeni, am plecat în Regatul Unit și am lucrat pentru 3 ani ca și Asistent Domiciliu pentru persoanele cu dizabilități – le ofeream sercivii care includeau administrarea de medicamente, hrană și îngrijire”, povestește bărbatul care astfel, la vârsta de 40 de ani și-a descoperit o nouă vocație. „Am urmat cursurile Universității Valahia din Târgoviște, unde m-am specializat ca și kinetoterapeut. Acum profesez în Anglia ca și asistent kinetoterapeut și urmăresc să ocup postul de kinetoterapeut principal. Am căutat mereu să aduc un zâmbet pe făța celui de lângă mine și, dacă pot, să-l ajut. Visul meu este să deschid o clinică de kinetoterapie în Târgoviște, pentru a ajuta comunitatea de la mine de acasă și în acest sens caut un partener de afacere” este ceea ce-și dorește pe viitor Bogdan Rotariu.
În tot acest timp, a rămas fidel sportului, aleargă și participă la maratoane și semi-maratoane – cea mai lungă dintre curse însumând 2 ore și 56 minute. Iar prin intermediul unui grup de facebook promovează mișcarea în aer liber pentru a combate stresul și kilogramele: Academia Bogdan Rotariul. Grupul este deschis oricui își dorește o viață sănătoasă.