Dacă la o petrecere muzica e bună, oamenii n-o să prea țină cont nici dacă locul nu se ridică la anumite standarde și nici dacă mâncare e proastă. Și responsabilitatea de a aduce muzica, respectiv de a menține alert sufletul unei petreceri, îi aparține DJ-ului. Astăzi îl cunoaștem poate pe cel mai cunoscut DJ din Cetate. Vlad Niță sau DJ VLK are 32 de ani de viață și mai bine de 18 ani de muzică. Indiferent unde i-au auzit muzica, târgoviștenii au dansat cel puțin odată după ritmul mixurilor lui. Este perfecționist, este pasionat de tehnică și tehnologie și este destul de dur cu critica la adresa propriei persoane.
Pasiunea pentru muzică a moștenit-o din familie, iar curiozitatea i-a dezvoltat și priceperea la electronică. Când a primit primul calculator, întâi l-a desfăcut pe bucăți si abia după ce l-a remontat l-a pornit pentru a-și instala jocuri ca un copil de obișnuit. Îmbinând pasiunea pentru muzică și fascinația pentru tehnică, la doar 14 ani Vlad pune pentru prima dată muzică în fața unui public. Când a început să câștige bani nu le spune alor lui cât câștigă, dar nici nu le mai cerea bani pentru nevoile și dorințele lui. Și-a dorit de mic să fie independent financiar și, deși nici măcar astăzi nu reușește să se întrețină exclusiv din muzica lui, este cât se poate de cu picioarele pe pământ și face de toate pentru a-și asigura singur nevoile și plăcerile.
A cântat în multe locuri din Târgoviște și de prin județ; în baruri, cluburi, la petreceri private, ori pe la evenimente, dar le spune celor care vor să devină DJ că meseria asta nu aduce la fel de mulți bani precum pare. Majoritatea bugetului lui se duce pe aparatură și, din respect pentru oamenii care-l ascultă, cumpără muzica pe care o mixează la cea mai înaltă calitate. A pus muzică o vreme și pentru danezi și-a stat un sezon și-n Tenerife unde a reușit performanța de a mixa pentru aproape 48 de ore fără oprire. Astăzi pe Vlad îl găsim pe la petreceri, dar și Belvedere Studio și TOSCA. Pe lângă asta, este distribuitor pentru mai multe branduri, repară calculatoare și se ocupă de sonorizarea și luminile mai multor cluburi.
Deși cel mai mare regret al lui este că n-a urmat Conservatorul, Vlad a fost autodidact și-a învățat cum să mixeze, dar și cum să producă muzică. Nu crede că meseria asta este pentru oricine, la fel nu crede nici că oricine pune muzică se poate numi DJ. Este foarte serios când vine vorba de munca lui, își respectă nișa, deși, rare ori, de dragul oamenilor pentru care pune muzică, mai scapă și câte o piesă comercială. A învățat să nu mai ia în serios răutățile oamenilor și, afectat fiind de pierderea tatălui a realizat și câte sacrificii a făcut de fapt pentru a-și duce cariera în acest punct. A devenit selectiv cu oamenii din jurul lui și, deși unii spun că-i arogant sau îngâmfat, am descoperit astăzi un asumat, sincer și empatic.
Astăzi oamenii vin pentru el în locurile în care pune muzică și, deși nopțile din club se recuperează din ce în ce mai greu, nu intenționează să renunțe prea curând la pasiunea lui.