You are currently viewing Un viitor specialist în macroeconomie și finanțe! Sergiu Dinu va studia la Universitatea Cambridge

Un viitor specialist în macroeconomie și finanțe! Sergiu Dinu va studia la Universitatea Cambridge

Spune despre el că este o  persoană analitică și că a avut întotdeauna capacitatea de a asimila informațiile noi în mod sistematic. Din această toamnă, Sergiu Dinu va structura conținuturi și va identifica relațiile cauză efect în cadrul celebrei Universități Cambridge, care l-a admis în cadrul unu masterat de cercetare în economie – programului MPhil in  Economic Research. Universitatea este considerată ca ocupând al doilea loc în lume, în topul centrelor universitare, conform QS World University Rankings.

Drumul lui Sergiu către Cambridge a plecat de la Colegiul Național “Nicolae Titulescu” Pucioasa, specializarea matematică-informatică. Un drum pavat cu performanțe: șef de promoție gimnaziu, liceu si facultate (ASE, Facultatea de Relații Economice Internaționale-engleză), calificat la 16 faze naționale ale olimpiadelor școlare (2 premii I, 1 premiu II, 1 mentiune, 3 premii speciale) la diverse materii (știinte socio-umane, lingvistică, fizică, limba și literatura română. A participat în mai multe programe de internship. De exemplu cel organizat de Guvernul României, la Ministerul Finanțelor, precum si un internship la Centrul Roman de Politici Europene, iar acum este intern în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de contabilitate din lume.

Când a fost vorba de master a avut de ales dintr-o serie de oferte internaționale: Universitatea Cambridge, London School of Economics, Bocconi University, University of Amsterdam, Tilburg University si Stockholm School of Economics. A ales Cambridge, una din cele mai bune universități din lume, unde vrea să-și aprofundeze cercetările în macroeconomie și finanțe, domeniile lui preferate. „Am fost atras de faptul că economia este știința omniprezentă care studiază deciziile umane în integralitate, de la politicile guvernamentale la propriile mele activități zilnice. Curiozitatea mea de a înțelege cum funcționează lumea m-a condus în mod firesc la alegerea de a studia această disciplină după liceu. În timpul studiilor de licență, am aflat că economia oferă răspunsuri la probleme complexe și, de aceea, mi-am dat seama că vreau să contribui la dezvoltarea acestui domeniu, care are potențialul de a îmbunătăți viața oamenilor.” spune Sergiu.

Obișnuit cu grafice, tabele, analize, la doar 21 de ani, Sergiu nu are încă toate datele pentru a știi exact ce îi rezervă viitorul. Știe doar că Universitatea Cambridge e doar o etapă și că nu se va opri aici:  “Intenționez să îmi continui studiile cu un doctorat și să aprofundez domeniul economiei. Nu am o decizie clară în momentul acesta, fiindcă nu știu ce oportunități vor apărea și de unde. O să o iau pas cu pas si voi lua în calcul atât varianta de a mă întoarce în România, cât și cea de a rămâne în străinătate.”

Mult succes, Sergiu!

Distibuie