You are currently viewing Cartea săptămânii: Asul de inimă neagră

Cartea săptămânii: Asul de inimă neagră

Am dat un start fresh al unui nou sezon al revistei noastre, iar anul aceste venim cu o viziune proaspătă și ne dorim să fim cât mai aproape de comunitatea târgovișteană. Odată cu acest nou început, în secțiunea „Povești” a revistei noastre, în fiecare săptămână, veți găsi povestea unei cărți cu autor târgoviștean, ori povestea unei cărți dezbătute la Seara de carte de la Târgoviște sau chiar recomandarea de carte a unuia dintre Oamenii Cetății.

Și cum știm cât de greu e începutul unui nou proiect pentru fiecare dintre noi, astăzi începem cu un autor târgoviștean debutant. E vorba despre Roxana M. Vîrjoghe, o tânără de 26 de ani care tocmai ce a publicat primul său roman.

Asul de inimă neagră prezintă povestea de dragoste a unor adolescenți care, ghidați de anturaje greșit alese, fac greșeli care par ireparabile. Romanul este despre perioada în care totul e o dramă, perioada în care credem că le știm pe toate și perioada în care facem orice pentru validarea prietenilor.

Lara, unul dintre personajele principale ale romanului, este o adolescentă deloc răzvrătită, care nu iese în evidență, însă firea ei misterioasă îi atrage atenția unuia dintre cei mai problematici elevi din liceul în care amândoi sunt elevi. Singurul mod în care cei doi pot fi împreună este dacă Lara e suficient de puternică pentru a trage Asul de inimă neagră pe calea cea bună, ori dacă Asul reușește să-i intoxice și ei mintea necoaptă. Povestea se încheie cum nu se poate mai încurcat, lăsându-i loc să rezolve conflictele celui de-al doilea volum pe care autoarea ne-a mărturisit că deja l-a pregătit de lansare.

Romanul târgoviștencei merge de minune cu o cană mare de ceai sau o cafea caldă și tocmai de aceea cei de la Fragilistic l-au și așezat pe raft. Pentru cei care preferă ceaiul făcut în casă, Editura Bestseller a pregătit și o reducere la comenzile direct din site – de AICI!

E important să susținem oamenii de lângă noi, iar Revista noastră a demonstrat că susține talentele dospite între zidurile fostei Cetăți de Scaun.

Apropo, voi cu ce carte v-ați început anul?

Claudia F. BADEA

Distibuie