You are currently viewing Cum arată Crăciunul din casele târgoviștenilor. Despre familie, colinde și miros de portocale

Cum arată Crăciunul din casele târgoviștenilor. Despre familie, colinde și miros de portocale

Acest proiect este cu și despre Târgoviște și târgovișteni și cum săptămâna trecută v-am arătat că orașul s-a îmbrăcat de sărbătoare, astăzi am bătut la ușile târgoviștenilor. I-am întrebat ce înseamnă pentru ei sărbătorile care se apropie și am primit și multe fotografii cu brăduți și spiriduși ai Moșului.

După ce-am colindat prin oraș, vă arătăm și cum arată Crăciunul pentru oamenii care-i spun Cetății Târgoviște acasă.

Crăciunul înseamnă familie, iar prin asta am spus tot. Pentru noi, tradiția la care nu putem renunța în perioada Crăciunului este împodobirea bradului alături de familie și colinde pe fundal. Poate și o mână de clementine frumos parfumate.

 

Cea mai frumoasă perioadă a anului este cea a Crăciunului. Mirosul de brad, ciocolata caldă cu scorțișoară, turta dulce, cozonacul proaspăt scos din cuptor, împodobitul bradului alături de persoanele dragi sunt doar puține din lucrurile pe care le iubesc.

Pentru mine înseamnă magie. De la colindele pe care le ascult neîncetat și până la achiziționarea cadourilor pentru cei dragi și împachetarea lor atentă, totul este superb!

De Crăciun îmi mai place să fiu cu familia, să ne bucurăm împreună de nașterea fiului lui Dumnezeu, să mâncăm cozonac cu nucă, stafide și cacao și să cântăm în jurul bradului frumos împodobit.

 

 

Cea mai frumoasă sărbătoare! Deși sunt mare, mă bucur ca un copil de tot. Începând de la împodobirea bradului, la colinde.

 

Crăciunul, cea mai frumoasa perioada a anului! Liniște, veselie și miros de sărbătoare!

 

Ziua care ne amintește etern de nașterea Domnului Iisus Hristos, ziua magică în care toți credem în minuni, ziua în care bradul împodobit strălucește cel mai tare și umple sufletele copiilor cu bucuria cadourilor! Ziua în care doar familia contează și cuvântul “acasă” este încărcat de emoție! Ziua în care bucatele au gust mai bun și masa sprijină poveștile pline de amintiri ale adulților!

       Crăciunul nu este o zi… este ZIUA în care an de an, sentimentul care ne dovedește că valori precum familia, credința, pacea, empatia nu se demodează și nu pier!

 

Pentru mine Crăciunul înseamnă copilărie, miros de portocale, bucuria cadourilor și toată familia adunată la o masă cu dragoste și pace.

 

Crăciunul  înseamnă familie, iubire, speranță. Crăciunul înseamnă tradiții, bucurie, liniște și râsete.

 

Pentru mine este o sărbătoare sfântă –  Nașterea Mântuitorului – un prilej de bucurie și laudă. Mulțumesc, Doamne, pentru tot! Ador această sărbătoare!

 

Crăciunul pentru mine înseamnă bucuria de a fi cu ei, iubirea ce ne-o purtăm, căldură căminului, binecuvântarea Domnului, mirosul de portocale, cozonaci și iubirea ce ne ține aproape de cei dragi.

 

 

Crăciunul înseamnă pentru mine dragoste și familie. Este sărbătoarea pe care o iubesc cel mai mult. Iubesc colindele și îmi aduc cu drag aminte de copilărie și acum retrăiesc sărbătoarea cu puiul meu la fel de intens ca și în copilărie.

 

Cea mai frumoasa sărbătoare! Deși sunt mare, mă bucur ca un copil de tot. Începând de la împodobirea bradului, la colinde. Crăciunul nu e despre Moș Crăciun neapărat, deși iubim acest Moș blând și generos, ci despre nașterea Domnului, despre iubire. Ador Crăciunul!

 

Crăciunul pentru mine înseamnă familie, acasă, iertare. Este cea mai importantă și cea mai frumoasă sărbătoare din an! Ador să fac cozonaci în ajunul Crăciunului cu soțul meu, ascultând colinde și cu copiii pe la picioarele noastre – cel mai minunat sentiment!

 

Crăciunul este despre dragostea pe care le-o purtăm celor dragi și din dragostea pentru acest oraș am încercat astăzi să aducem oamenii Cetății Târgoviște  mai aproape unii de ceilalți.

Distibuie