You are currently viewing Mașina lui Elton John rulează pe străzile Cetății. Bijuteriile de la Retromobil

Mașina lui Elton John rulează pe străzile Cetății. Bijuteriile de la Retromobil

Când Gabriel Cristache l-a avut invitat la Podcastul Oamenii Cetății pe Octavian Ungureanu, vicepreședintele filialei din Dâmbovița a Retromobil, au vorbit despre cum a început povestea lui cu mașinile vechi, despre activitatea clubului și despre pasiunea pe care o au în comun. Eu astăzi însă am stat de vorbă cu Octavian despre bijuteriile de la Retromobil Dâmbovița și așa am aflat că pe străzile Târgoviștei se plimbă mașina lui Elton John.

Dar până să discutăm despre acea mașină, trebuie să vă spun că pe străzile fostei capitale se plimbă astăzi un Chevrolet Corvette din 1978, cea mai scumpă mașină din filiala de la Târgoviște. Cu 203 cai putere și tracțiune spate, mașina americană a ajuns la Târgoviște în 2021. Investiția proprietarului se ridică la circa 25 000 de dolari, căci după ce a adus-o din Statele Unite a investit destul de mult în recondiționarea ei. Deși este foarte mare, mașina este foarte ușoară, lucru care-i permite să atingă o viteză de 200 km/h.

Proprietarii ai unor astfel de bijuterii își pun chiar mașinile la închiriat pentru evenimente speciale sau ședințe foto spectaculoase. Două bijuterii care pot fi și închiriate sunt tot de proveniență americană.

  • Prima bijuterie este un Mercury Cougar din 1972, adus de proprietar la Târgoviște în 2019 și recondiționat personal de acesta. Deși a fost fabricată acum 50 de ani, mașina funcționează perfect și are dotări mai bune decât unele dintre mașinile noi. Mai precis, vorbim despre geamuri electrice, aer condiționat, decapotare electrică și scaune încălzite.

  • O altă bijuterie care poate fi închiriată este un Chrysler Imperial din 1967. Cu un motor de 7206 cm cubi și 355 de cai putere, mașina a fost anul acesta adusă în România.

Printre toate mașinile pe care le vedem la paradele Retromobil, pe străzile din Târgoviște rulează și o mașină care i-a aparținut lui Elton John. Este vorba despre un Maserati Biturbo Spyder cu un motor de 2491 cm cubi și 191 de cai putere. Bijuteria a fost achiziționată la o licitație și a ajuns la Târgoviște în 2021.

Fiecare mașină din Retromobil Club România este o bijuterie pentru proprietarul care o îngrijește și fiecare are propria ei poveste. Dacă veți merge la paradele organizate de Retromobil, veți avea ocazia să descoperiți pe cont propriu povești incredibile.

Distibuie