You are currently viewing Mircea Silaghi decide destinele personajelor din filmul „Crai nou”

Mircea Silaghi decide destinele personajelor din filmul „Crai nou”

„Crai nou” sau „Blue Moon” este o producție cinematografică românească în regia Alinei Grigore, film ce va rula curând în toate cinematografele din țară. După ce-a fost premiat la multiple festivaluri, chiar și peste hotare, atât pentru interpretarea actorilor, cât și pentru modul în care povestea a prins viață, întreaga echipă speră ca mesajul acestui film să schimbe măcar puțin din mentalitatea românească.

În distribuția filmului, printre actorii principali, se numără și Mircea Silaghi, un actor pe care-i greu să nu-l remarci și căruia Târgoviștea i-a devenit casă acum mai bine de 10 ani. Într-o familie mare, tipic românească, în care preocupările sunt mai mult sau mai puțin morale, personajul lui Mircea Silaghi este mâna de fier care ține totul sub control, mintea care gândește și pentru ceilalți și vocea autoritară care decide și destine care nu-i aparțin.

       „Tot procesul de lucru a fost groaznic de frumos, oribil de plăcut și teribil de minunat. Rezultatul e posibil să fie îngrozitor de bine primit, periculos de digerat și dureros de actual.”, spune Mircea.

Filmul prezintă drama unei tinere care-și dorește să-și depășească într-un fel condiția, să plece de la țară, să-și schimbe viața și s-o trăiască după propriile reguli. Dacă-și va convinge fratele s-o lase să plece din casa părintească dintre munți, puteți afla doar mergând la cinema începând cu 04 martie, iar pe cei care nu-l cunosc pe Mircea Silaghi îi invităm la o piesă de teatru, la „Tony Bulandra”. În ce piesă? Aproape-n toate!


Distibuie