„Noaptea Muzeelor” este deja o tradiție pentru oamenii cetății. Cele mai importante muzee din Dâmbovița își prelungesc programul până târziu în noapte și-i așteaptă pe curioși cu povești, mistere și dovezi ale importanței Cetății în evoluția culturii naționale. În acest an, pe 14 mai, pe oamenii cetății îi așteaptă multe surprize și evenimente culturale inedite la adăpostul întunericului. Între 18:00 și 23:59, Muzeele din județ își deschid porțile și ne invită la cultură. Ce puteți vedea, pe lângă spectacole culturale?
1, Muzeul Tiparului și al Cărții vechi românești – aici veți descoperi că primele cărți de pe teritoriul României au fost tipărite la Mănăstirea Dealu și veți putea admira o mulțime de „bijuterii” conservate timp de sute de ani.
- Muzeul de Artă – Giovanni Baltasare Vignosa a construit clădirea pentru a fi Prefectura Județului, însă astăzi clădirea adăpostește cele mai prețioase opere de artă ale Cetății.
- Muzeul „Casa Romanței” – romanțele au avut mereu un loc special în cultura oamenilor Cetății, iar acest muzeu adăpostește fotografii de colecție și povești de la „Crizantema de Aur”.
- Muzeul de Istorie – situat în vecinătatea Curții Domnești, fosta clădire a Tribunalului e astăzi plină de dovezi ale rolului Cetății în cultura, politica și destinul României.
- Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic – este primul de acest fel din România și din Europa Centrală și de Sud-Est. Aici puteți descoperi cum arătau și cum supraviețuiau oamenii în peioada Paleolitică.
- Casa Atelier „Gheorghe Petrașcu” – situată pe strada Bărăției la numărul 24, casa este un omagiu adus artei și muncii incredibile depusă de Gheorghe Petrașcu.
- Ansamblul brâncovenesc Potlogi – reședință a familiei domnitorului, Palatul ascunde povești și secrete pe care nu le puteți afla decât de la ghidul de la Potlogi.
- Casa Atelier „Gabriel Popescu” – situată la Vulcana Pandele, casa a rămas prinsă în vremurile în care a fost construită. Dedicată gravorului căruia îi poartă numele, casa este un melanj de artă și istorie
- Muzeul de Etnografie Pucioasa – situat în zona centrală a orașului, muzeul este unul dintre puținele locuri care au reușit să conserve tradițiile și porturile zonei.
- Muzeul „Vasile Blendea” – Mai știți povestea statuii cu chip neprietenos pe care v-o spuneam acum câteva săptămâni? Ei bine, acum e cea mai bună ocazie să faceți cunoștință și să vedeți și toate celelalte sculpturi, picturi și schițe ale lui Vasile Blendea.