You are currently viewing Adina – robotul rockstar de la Colegiul Național „Constantin Carabela”

Adina – robotul rockstar de la Colegiul Național „Constantin Carabela”

În timp ce unii se tem de tehnologie, de roboții tot mai pricepuți și de scenariile apocaliptice promovate de cei care nu înțeleg noțiunile de bază din codare și robotică, o echipă de tineri pune Târgoviștea pe harta competițiilor Rover Rucks. Sub atenta supraveghere a profesorului Haralambie Riza, o echipă de elevi de la Colegiul Național „Constantin Carabela” din Târgoviște leagă circuite, asamblează componente care mai de care mai inedite și codează cu precizie abilități pe care oamenii le au de la naștere.

Phantom Robotics construiește roboți, rover-uri inteligente care se întrec cu alte rover-uri în abilități și aptitudini.

 În 2019, în sezonul 3 Rover Rocks, o competiție care pune la încercare abilitățile roboților ca într-o competiție sportivă în toată regula, Phantom Robotics a ajuns în finala națională cu roverul RO045. Viitorul rockstar n-a reușit să câștige finala, dar a reușit să cucerească pe toată lumea. În timp ce echipa scotea robotul din Sala Polivalentă din București, aproape 2 000 de oameni au început să aplaude și să strige „Adina! Adina! Adina!” De ce Adina? Din pricina unei confuzii minore care a făcut publicul să creadă că acela era numele rover-ului. Și uite așa, RO045 a părăsit finala ca o adevărată celebritate, în urale și admirație. De atunci, robotul și-a păstrat numele, iar rockstarul Adina vrea să-și continue cariera-n competiții.

      Din dragoste pentru tehnologie și pentru lucrurile incredibile pe care le putem obține cu ajutorul ei, din pasiune și cu o mână de minți excepționale, Phantom Robotics a arătat că și dintr-un oraș mic pot porni lucruri mărețe.


Distibuie