You are currently viewing Cătălin Ștefănescu nu vorbește prea mult despre el, însă medaliile lui spun povestea unui campion

Cătălin Ștefănescu nu vorbește prea mult despre el, însă medaliile lui spun povestea unui campion

Fiecare om trăiește succesul în felul lui: unii aleg să-și ridice statui fără ca măcar să fi atins vreodată podiumul, iar alții nu spun prea multe nici când au medaliile la gât. Am cunoscut oameni din ambele categorii, dar astăzi am stat de vorbă cu un om care face parte din cea de-a doua tipologie.

Cătălin Ștefănescu are 29 de ani și nu-l auzi prea des vorbind despre el ca despre un campion, deși este unul. Relația lui cu sportul a început destul de târziu, ar spune unii, dar eu cred ca toate au momentul lor potrivit și așa a fost și cu el. A luat contact cu sportul potrivit la momentul potrivit.

Presupun că v-ați dat deja seama despre ce fel de sport vorbim. Exact! Cătălin s-a apucat de „sală” acum 10 ani. Un an a făcut acasă, apoi a mers la o sală din Târgoviște unde l-a întâlnit pe omul care avea să-l ajute să devină un campion – Andrei Alexandrescu. S-au antrenat împreună de la început, iar Andi a devenit mentorul și inspirația lui Cătălin. Nu o dată mi-a vorbit despre cât de mult a însemnat ajutorul lui Andi în cariera lui de sportiv. Cătălin și-a dorit de la început să devină un campion și cine îl putea învăța mai bine decât un alt campion?

În 2019, după multe antrenamente și un regim alimentar extrem de strict, Cătălin a mers la prima lui competiție, la etapa zonală a Campionatului de Culturism, la Ploiești, unde a și ieșit pe primul loc. A fost imediat remarcat de Federația Română de Culturism și Fitness și de atunci face parte din Lotul Național alături de Andrei și Severin. În același an, Cătălin a devenit Campion Național la culturism (categorie + Open), iar FRCF l-a trimis și la Campionatul Balcanic de Culturism de unde s-a întors tot cu trofeul primului loc. Cu puțin timp înainte de europene, din nefericire, supraefortul și-a spus cuvântul, iar Cătălin a fost forțat să ia o pauză.

Nu și-a luat gândul nici măcar o secundă de la sportul la care își dorește să devină campion așa că, la finalul lui 2022, cu multă ambiție și cu sprijinul lui Andi, Cătălin s-a întors din nou în competiții. De la Romanian International Grand Prix 2022, târgovișteanul a plecat acasă cu trofeul pentru categoriile culturism clasic și culturism 80kg, dar și cu trofeul Open.

Acum se antrenează în continuare alături de Andi și îi antrenează și pe alții. Visează și muncește mult pentru a ajunge la mondiale și, deși n-o spune el, îmi permit eu să vă spun că are determinarea unui adevărat campion, iar influența unui sportiv de nivelul lui Andrei Alexandrescu se vede în întreg parcursul lui Cătălin. Face multe sacrificii și e recunoscător celor care-i sunt alături, dar, din păcate, fără un sponsor care să mai ia din povara echipamentelor, suplimentelor și controalelor medicale regulate, nici chiar toată ambiția și munca lui nu vor fi suficiente pentru a-și depăși mentorul.

Am cunoscut un campion care-și arată medaliile doar atunci când e cazul și pentru care sportul e 100% un mod de a trăi.

 

Claudia F. BADEA

Distribuie: