You are currently viewing Mihnea vrea să fie vocea generației lui

Mihnea vrea să fie vocea generației lui

Mihnea Stoica are 17 ani și tocmai ce a fost ales Președinte al Consiliului Județean al Elevilor. Este elev al Colegiului Național „Constantin Carabella” din Târgoviște și visează să devină jurist, dar și să lase ceva în urma lui, în învățământul dâmbovițean.
Prin intermediul unei colege a descoperit întâi Consiliul elevilor din liceu și pentru că nu a fost deloc așa cum se aștepta, s-a înscris în Consiliul Județean al Elevilor. A fost repede fascinat de interacțiunea cu instituțiile publice locale și de dinamica instituției și s-a mobilizat rapid pentru a deveni tot mai implicat și mai activ. Când fostul președinte a fost nevoit să părăsească funcția, Mihnea era pregătit să devină lider.
Are multe visuri și majoritatea sunt legate de educația din România. Vrea să propună proiecte de educație financiară, educație civică și alte proiecte care să-i ajute pe copii să înțelegea sistemele și normele după care funcționează statul și instituțiile lui. Vrea o educație regenerabila, în care elevii să învețe și să practice reciclarea și, cel mai important, vrea ca școlile din județ să trateze cu mai multă seriozitatea instituția Consiliului Elevilor.
Mihnea este pregătit să își asume responsabilitățile funcției, să vorbească în numele evilor dâmbovițeni și să spună lucrurilor pe nume.
Distibuie