You are currently viewing Luca Mihai – patru de DA și multe aplauze la Românii au talent

Luca Mihai – patru de DA și multe aplauze la Românii au talent

Care este diferența între obișnuit și excepțional? Luca este un adolescent obișnuit. Merge la școală, iese cu prietenii, joacă fotbal, petrece timp la calculator. Să fie talentul muzical, ce l-a făcut remarcat și în fața juraților Românii au talent, ceea ce-l face excepțional? În parte, da. Dar ceea ce impune cu adevărat diferența sunt cele 3 ore (mai mult sau mai puțin) de studiu zilnic la pian, instrument de care s-a îndrăgostit de la vârsta de 7 ani. Fără pasiunea pentru pian și pentru muzica clasică și fără eforturi și sacrificii, talentul său ar fi rămas unul obișnuit. Și el probabil, un adolescent obișnuit. 

„Muzica este o vibrație. Dacă emoția ajunge la mine și mă face să mă simt bine și îmi face plăcere, sigur că a fost un moment reușit” a apreciat Andi Moisescu momentul său, difuzat aseară, 7 aprilie 2023.

https://www.protv.ro/romaniiautalent/stiri/romanii-au-talent-2023-luca-mihai-interpretare-magistrala-la-pian-ai-talent-si-chemare-in-directia-asta.html

Are un auz absolut

A moștenit talentul și pasiunea pentru muzică de la tatăl său, Gabriel Mihai, care și cântă, și predă muzică, iar cu o asemenea bază destinul lui Luca, acum în vârstă de 16 ani, s-a concretizat de la sine. „Este foarte greu să răzbată cu muzica pe care el o cântă, dar este drumul lui. Nu cred că face altceva mai bine decât muzica” crede mama sa, Daniela Mihai.

Are însă în plus un atuu valoros în acest drum pe care a ales să meargă: are un auz absolut, identificat încă de la început de profesoara sa de pian și care îl ajută ca totul vine natural când atinge clapele. Simte muzica și reușește să transmită emoțiile și stările pe care le experimentează.

Studiază și saxofon din clasa a V-a, are în vedere Conservatorul și un loc într-o filarmonică. Până atunci părinții i-au amenajat un mic studio unde să valorifice pe cât posibil harul său. Cât privește recunoașterea obținută, ea se concretizează în multe premii la mari concursuri, dintre care cele mai importante sunt:

Concurs Internațional „Paul Polidor” , București 5015 – Premiul I;
– Concurs Național „Victor Bouleanul”, Colegiul de Muzică „George Enescu”, București 2015 – Premiul I;
– Concurs Național „ Victor Ceaikovski”, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, București 2016- Premiul I;
– Concurs Național „Iosif Sava”, Muzică de cameră, București 2017, Premiul de excelență și trofeul concursului;
– Concurs Național de Interpretare Muzicală, Muzică de cameră, Palatul Copiilor, București 2017, Premiul I;
– Concurs Național de Interpretare Muzicală, Muzică de cameră, Mozart, 2022
– Trofeul concursului

Oana Berliba-Soare 

Distribuie: